Powered By Blogger

Lista mea de bloguri

luni, 16 mai 2011

Life beneath the ocean waves


Mike Saratu' nu se gandea ca in Gradina Caracatitei se mai putea distra cineva.
Avand in vedere ca era sub apa si ca in fiecare zi apareau diferiti ciudati, viata sub valurile oceanului era destul de monotona. Aleile de corali se intindeau pana la Palatul de Spuma Marina iar Vrajitoarea Oceanului facea crize in fiecare dimineata.
Dupa-amiezile de vara erau linistite, cu rechini care iau masa in oras si stele de mare care dansau in fiecare moment al zilei.
Mike Saratu' era singurul om de acolo. A fost aruncat peste bord de echipajul sau de pirati dupa ce s-au imbatat bine toti. Macar aici nimeni nu ii mai zicea ce sa faca.
Caracatita nu ii spunea sa spele puntea sau sa faca de mancare pentru o gramada de barbati murdari si morocanosi. Caracatita il indemna sa isi aduca prietenii aici.
Cum aduceai o nava plina de barbari aici? Si de ce i-ai aduce?
Puteau si ei sa se "bucure" de furtunile care le prindeau in Taramul celor 10 Uragane.
Ciudat era faptul ca multe corabii s-au scufundat dar niciun om nu a ajuns aici,in afara de Mike.
McAlister Crab i-a povestit odata ca oamenii care mai ramaneau in viata si ajungeau in ocean erau rapiti de Vrajitoare si sfarseau in burta ei. Caracatita facuse un pact cu Vrajitoarea, acum 400 de ani, in care ea nu se atingea de vietatile oceanului iar Cracatita nu intervenea in Lumea de la Suprafata.
Vrajitoarea Oceanului nu manca decat oameni. Nu se putea atinge de vietatile marine deoarece Caracatita ii apara in gradina lui iar Caracatita trebuia sa priveasca neputincios cum bietii marinari erau mancati de Vrajitoare.

Intr-o zi, cand deasupra oceanului era o furtuna groaznica, Mike Saratu' a vazut ca nava lui se scufunda in adancuri. Nu stia ce sa simta in momentul acela. Era fericit pentru faptul ca teribilul Capitan Crackers prima si el ce merita dar avea si prieteni pe vas. Prieteni care au fost obligati sa devina hotii marilor.
O dara neagra s-a ridicat deasupra lui. Vrajitoarea iesea din Palat si era pregatita sa isi ia masa.
Sufletul lui Mike ii spunea ca trebuie sa dovedeasca ceva. Faptul ca nu era un pirat fara inima, care omora femei si jefuia oameni cinstiti.
Trebuia sa actioneze cumva.
Mike a fugit intr-o suflare la Caracatita si i-a povestit ce a vazut. Batranul nu mai era atat de puternic ca pe vremuri dar nu putea sa lase atatea vietati sa moara in lumea lui.
Caracatita si fostul pirat au adunat rechini si balene ca sa ii ajute impotriva Vrajitoarei.

In sala cazanului, piratii erau pusi intr-un bol mare la fiert. Capitanul striga la Vrajitoare si ii promitea ca nu o sa scape atat de usor.

- Mai trebuie sare. Tu ce spui,Capitane?
- Eu spun ca tu ar trebui sa fierbi aici, grasano!
Vrajitoarea i-a ras in nas si s-a dus sa mai aduca sare. Coborand scarile in spirala ale Palatului, a putut zari o gramada mare de rechini si balene in fata casei sale.

- Ce cautati aici !? V-am spus sa nu mai veniti aici! Carati-va!

Balenele au navalit repede aspura Palatului. Au inceput sa loveasca peretii cu cozile lor gigantice iar rechinii muscau din baza lui cu falcile lor puternice.
Vrajitoarea a iesit repede afara ca sa opreasca nebunia, moment in care Mike Saratu' s-a strecurat inauntru.
Interiroul Palatului era imens. Decorat in negru si gri, acesta era plin de un miros respingator de carne in putrefactie.
In sala cazanului, piratii incercau sa sufle peste foc dar nu se puteau misca din cauza legaturilor puternice de la maini si picioare. Capitanul l-a vazut pe Mike Saratu' si i-a ordonat sa il salveze imediat.

- Si cu noi cum ramane, Capitane?
- Taceti lasi de mare! Pe tritonul lui Poseidon! Grabeste-te!
- Capitane Crackers, tu nu meriti nimic de la nimeni! Poate doar sa fierbi aici! striga Mike.

Ramas in stare de soc, Capitanul nu mai putu articula niciun cuvant din cauza maniei. Mike Saratu' i-a salvat pe prietenii sai si i-a scos repede din Palat. Intr-un final, cladirea s-a prabusit alaturi de Capitan si Vrajitoarea care a fugit inauntru cand a vazut ca trebuie sa isi salveze averea.

Nimeni nu stie ce s-a intamplat cu cei 2, unii spun ca au fost gasiti de sub ruine si pedepsiti de Zeul Poseidon care a aflat despre crimele comise de Vrajitoare.
Piratii s-au putut duce acasa, la sotiile si copiii lor iar cei singuri au putut ramane sub ocean, traind pe veci in Gradina Caracatitei.
Lui Mike Saratu' i s-a promis ca dupa moartea Caracatitei, ajuns la venerabila varsta de 1000 de ani, va putea avea grija el de Gradina si locatarii ei.
O distractie minunata era promisa pentru locuitorii oceanului iar Poseidon va fi cel care va da startul petrecerii.


Sfarsit



Mike Saratu' e porecla unui prieten Mihai aka Mihai Verde.
Asa...Povestea e inspirata de melodia Octopus's Garden, de la The Beatles.
Pot spune ca mi-a facut placere sa o scriu, intr-o dimineata de mai fara nicio grija. Unii dintre noi nu mai suntem copii, unii dintre noi am uitat cum sa fim copii.
Dar orice adult sau copil iubeste o poveste cu pirati, aventura si sfarsituri fericite.
For my dear mum and her huge love for Beatles.

3 comentarii:

si-au bagat nasu'