Powered By Blogger

Lista mea de bloguri

vineri, 26 august 2011

Planeta Brumaria si Raluca. 3

Dupa ce bufarienii au suferit mutatii, devenind brumarieni, acestia au dobandit puteri speciale de bandit. Nu de bandit, dar rima cu dobandit.

Deci au dobandit puteri speciale. Despre ele vom vorbi in acest post.

In primul post din aceasta serie v-am amintit o poezie. Primul vers era asa: Val de bruma argintie mi-a impodobit gradina. Una din cele mai importante puteri ale brumarienilor este ca pot transforma orice in stana de argint doar trimitand spre el o raza din cur. Dezavantajul acestei puteri este ca trebuie sa se intoarca cu spatele. Putem sa o combatem daca suntem aproape de brumarian si ii dam un sut mai tare decat mi-a dat mie Dima in coaie.

A doua putere este puterea mujii. Muje inseamna pace in brumariana, iar brumarienii se dau mujisti. Cuvantul mujist nu trebuie confundat cu mujerian, care inseamna Cel ce e sub pace. Dandu-se mujisti ei incearca sa castige respectul oamenilor. Poate fi combatut prin enervare supratelamodara si injuraturi corhaice. ( telamodar inseamna puternic, iar supratelamodar inseamna super puternic. corhaic este un adjectiv ce se acorda doar substantivului injuratura - in brumariana carhac - si are rolul de a mari intensitatea injuraturii )

A treia putere este deformarea unor cuvinte uzuale spre farhaimare. De obicei cuvintele alese sunt "da" si "nu", transformate extratirivial in "diu" si "niu". De asemenea, sintagma locoforgorativa "nu stiu" este transformata modolocontrar in "nu stu' ". Nu poate fi combatuta.

A patra putere este o putere secreta, detinuta doar de cei din rangurile inalte ale brumarienilor. Este numita de ceilalti brumarieni fargaima, care inseamna "Nu stu' ce cacat stiu aia sa faca". Aceasta traducere ar putea fi insa gresita, fiind un cuvant vechi, unii cercetatori afirmand ca acest cuvant inseamna defapt "Ma doare-n pula". Fiind secreta, nu se stie daca poate fi invinsa.

Un comentariu:

  1. -)))))) One love,Brumaria ! -))
    'Putem sa o combatem daca suntem aproape de brumarian si ii dam un sut mai tare decat mi-a dat mie Dima in coaie.' - asta e ca aia din Filantropica,cu poetul Gării de Nord şi Ion Susai.
    ' Cine-i Dima ? Un prieten de-al meu,nu-l ştii tu...'
    Hahahaha,genial !

    RăspundețiȘtergere

si-au bagat nasu'